Hae tästä blogista

maanantai 16. huhtikuuta 2018

Pientä fiksausta ja pieniä herkkuja vailla


Voiko kirja enää istua paremmin ympäristöönsä?

Joskus kirja, paikka ja mielentila voivat olla yhtä. Näin minulle kävi lukiessani Amanda Vaaran, kirjailija Niina Hakalahden sivupersoonan kirjoittamaa teosta Pientä fiilausta vailla eräänä aurinkoisena kevätlauantaina Hämeenlinnan kauneimmassa kahvilassa Villa Marengissa.
Tiedänhän minä, ettei tämä ole mikään kirjallisuustieteellinen lähestymistapa, mutta minusta se on yhtä kelvollinen kuin jokin muukin lähestymistapa.
Pientä fiksausta vailla aloittaa Kariston kustantaman uuden vihdesarjan, Majatalo Villa Venlan.Teoksessa Venla hankkii avioeron jälkimainingeissa vanhan kansakoulun, luopuu urastaan kiinteistövälittäjänä ja aloittaa Airbnb-majoituspalvelun.
Venla sanalla sanoen luopuu koko entisestä elämästään, paitsi että aivan niin yksinkertaista se ei ole; Henri-exästä ja tämän nyksästä Barbi-Pinjasta ei niin vain hankkiuduta eroon, ei myöskään kaikkeen sekaantuvasta ja omia mielipiteitään sumeilematta esittävästä äidistä. Mukana kuvioissa ovat myös teiniangstitytär Eedla ja vielä lapsekas Lauri.

 
Kuvioihin tulee uuttakin väkeä; yhden baari-illan erehdys Janne, naapuri ja pian myös ystävä Ilona, naapuristossa asuva merkillinen perhe...Ja totta kai muusikko Juuso-Jörn.
Ilon, rakkauden, ongelmien ja surun hetkineen kirja on vetävää luettavaa. Kovin syvälle ihmismielen syövereihin se ei kaivaidu, mutta se ei kai ole tarkoituskaan.
Kirjassa nousevat esille monet tämän hetken ilmiöt - Airbnb, downsiftaus, pop up -kahvila, kanalanpito, yrtit...Kerrontaan tuovat vaihtelua Villa Venlan blogipostaukset ja niiden kommentit.
Kaiken kaikkiaan viihdyttävää, keveää luettavaa. Odotan jo sarjan seuraavaa osaa päästäkseni taas seuraamaan Venlan ja hänen majatalonsa elämää ja totta kai uuden rakkauden vaiheita.
Suosittelen siis etsimään kaupungin kauneimman kahvilan tai muun mieluisan paikan, tarttumaan tähän kirjaan ja nauttimaan hetkestä! 

Amanda Vaara (Niina Hakalahti):
Pientä fiksausta vailla
Majatalo Villa Venla 1
Karisto 2017
245 s.
ISBN 978-951-23-6317-9
Lainattu Järvenpään kirjastosta
💛💛💛💛










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa Kirjoittajaelämää-blogiini!